همه ما به وسایل برقی که در خانه داریم وابسته هستیم و برای انجام کارها، روی کمک آنها حساب باز میکنیم؛ برای مثال زمانی که وسایل برقی خانگی به خوبی کار کنند، ما میتوانیم غذاهای خود را آسانتر آماده کنیم، بدون صرف وقت چندانی، لباسها را بشوییم، تفریحات و سرگرمیهایمان را داشته باشیم و بدون شک کارها را کارآمدتر و سریعتر انجام دهیم. اما زمانی که این دستگاهها خراب میشوند، به حضور ارزشمند آنها بیشتر پی میبریم. ما در این مقاله نمیخواهیم از ارزش این وسایل صحبت کنیم، بلکه قصد داریم با همراهی شما، راههایی را پیشنهاد کنیم که به افزایش طول عمر مفید این وسایل کمک میکند و به طور حتم چنین راههایی علاوه بر ذخیره بودجه شما، کمک شایانی نیز به کاهش مصرف گرایی و حفاظت بهتر محیط زیست خواهد کرد.
راههای حفاظت از یخچال، قلب سرد آشپزخانه
برای بیش از 200 سال است که یخچالها نقش اساسی در نگهداری از مواد غذایی برای دورههای طولانی دارند تا بتوانیم هر زمان که نیاز داشتیم به آب خنک و مواد غذایی سالم دسترسی داشته باشیم. این وسایل برقی، برای تمام 24 ساعت شبانهروز، نیاز به برق دارند و بخش اصلی بودجه خرید لوازم برقی را به خود اختصاص میدهند و عمر مفید آنها نیز بسته به برندی که خریداری میکنید، بین 10 تا 13 سال است. با این اوصاف کارهای زیر میتواند در عمر مفید آنها تاثیر زیادی داشته باشد:
1. یخچال را با فاصله مناسبی از دیوار و دیگر وسایل آشپزخانه قرار دهید، به طوری که امکان انتقال جریان هوا وجود داشته باشد.
2. تا جایی که امکان دارد، محل قرارگیری یخچال، دور از وسایل گرمایشی مانند اجاق گاز و فر باشد.
3. هر شش ماه تا یکسال یکبار، سیمپیچی کندانسور را از گرد و خاک تمیز کنید تا تردد هوا آسانتر انجام گیرد. اینکار منجر به ذخیره مصرف انرژی تا 30% در سال نیز میشود.
4. روی سقف و محیط بیرونی یخچال را به صورت مرتب از گرد و خاک و کثیفیها پاک کنید. همچنین اجازه ندهید داخل یخچال با مواد خراب و کپک زده، انباشته شود.
5. بیش از ظرفیت یخچال، مواد غذایی داخل آن قرار ندهید و سعی کنید مواد غذایی طوری در یخچال قرار گیرد که امکان انتقال جریان هوا وجود داشته باشد.
6. از محافظ برق یخچال استفاده کنید تا از انتقال شوکهای ولتاژی به یخچال که در حالت معمول، در قطعی برق و صاعقهها ایجاد میشود، جلوگیری شود.
7. اگر صداهای عجیب و غریبی از یخچال میشنوید، خنکی یخچال کاهش یافته و حتی برفک زیادی در یخچال تولید میشود، پس معطل نکنید. از یک تعمیرکار حرفهای بخواهید که برای تعمیر یخچال در منزل حضور بیابد تا مشکل را بررسی کند. به طور معمول امکان خراب شدن یخچال های قدیمی بیشتر است و باید حواستان به عملکرد آنها بیشتر باشد. همچنین در انتخاب تعمیرکار مناسب به این نکته دقت کنید که باید تعمیرکاران را بر حسب تخصص و مهارت نوع یخچال مانند سامسونگ، ال جی، امرسان، پارس، هیمالیا و ... انتخاب کنید.
8. از بسته بودن درب یخچال و فریزر مطمئن شوید. البته یخچال فریزرهای امروزی، دارای علامت هشدار دهنده هستند و این موضوع را به شما یادآور میشوند.
9. دمای یخچال را برحسب دستورالعمل دفترچه راهنما تنظیم کنید و دما را کمتر و یا بیشتر از آن مقدار قرار ندهید.
نکات نگهداری از ماشینهای لباسشویی
1. نصب ماشین لباسشویی را به افراد متخصص بسپارید. برای اینکار میتوانید از نمایندگی مورد نظر بخواهید تا اینکار را انجام دهند. گام اول در استفاده از ماشینهای لباسشویی، نصب صحیح آنهاست.
2. تا جایی که میتوانید برای شستشوی لباسها، از آب سرد استفاده کنید. اینکار علاوه بر کاهش مصرف انرژی، در افزایش طول عمر دستگاه نیز موثر است.
3. هرچند وقت یکبار، محل نصب شلنگ آب را بررسی کنید تا مشکلی در جریان آب پیش نیامده باشد.
4. بعد از هر بار استفاده به کمک مراحل ذکر شده در این مطلب فیلتر ماشین لباسشویی را دربیاورید و آن را از وجود پرزها، ذرات مواد غذایی، موها و ... پاک کنید.
5. بعد از استفاده از ماشین لباسشویی، درب آن را باز کنید و با یک دستمال خشک، محیط بیرونی و داخل آن را از وجود رطوبت پاک کنید.
6. هر سه ماه یکبار، از مواد شوینده برای پاک کردن باقیمانده مواد شیمایی استفاده کنید تا به مرور زمان مانع از عبور جریان هوا نشوند.
7. سعی کنید پس از استفاده، سیم ماشین لباسشویی را از برق بکشید و یا آن را به یک محافظ برق وصل کنید تا همانند یخچال، از آسیبهای شوک ولتاژی برق در امان بماند.
راههای نگهداری از تلویزیون
1. برای نصب تلویزیون نیز از نمایندگی مورد نظر بخواهید در محل حاضر شده تا کار نصب را انجام دهند. در واقع نصب تلویزیون به شیوه صحیح مهم است و فرقی نمیکند تلویزیون سامسونگ خریده باشید یا ال جی و تی سی ال، باید اینکار را به عهده متخصصین نصب و تعمیرات انواع تلویزیون بسپارید.
2. سعی کنید نصب تلویزیون در جایی به دور از تابش مستقیم آفتاب باشد. همچنین تا حد امکان سعی کنید آن را با فاصله از پنجره قرار دهید.
3. به طور مرتب روی صفحه ال سی دی و دیگر بخشهای تلویزیون را با دستمال مخصوص تمیز کنید و اجازه ندهید گرد و خاک برای مدت طولانی روی اجزای آن قرار بگیرید.
4. بعد از استفاده از تلویزیون آن را از برق بکشید و یا از محافظ برق استفاده کنید تا اجازه انتقال شوک ولتاژی به مدار الکتریکی تلویزیون وجود نداشته باشد.
5. در زمانهایی که تلویزیون تماشا نمیکنید، آن را خاموش کنید، چرا که هر چه تلویزیون بیشتر روشن بماند، از عمر مفید آن کاسته میشود.
6. اگر فکر میکنید تلویزیون شما عملکرد سابق را ندارد، برای مدت طولانی برفک پخش میکند و یا کیفیت صدای آن کم شده است، پیش از خراب شدن کامل، سعی کنید از تعمیرکاران مجرب به صورت آنلاین و یا تلفنی بخواهید در منزل حاضر شوند و مشکل را پیش از آنکه به مساله مهمی تبدیل شود، حل کنند.
دستگاههای برقی تعداد زیادی دارند که میتوان به صورت موردی، راههای نگهداری از آنها را بررسی کرد، اما ما در مقاله تلاش کردیم به سه مورد از آنها اشاره کنیم که مصرف بسیار زیادی در خانهها دارند و بودجه نسبتا زیادی برای خرید آنها صرف میشود.
** این محتوا صرفا جنبه تبلیغاتی دارد و توسط سفارش دهنده آن تهیه و تنظیم شده است